Påsklov

Satt här och tänkte ta ikapp det jag skjutit upp den senaste veckan. Tänkte börja med min au-pair ansökan, så jag satt och letade igenom min brors dator efter lämoliga bilder på mig. Hittade i stället en massa från min uppväxt. Somrar på sjön och tillfällen med släkten. Slog mig att det är dem jag kommer sakna mest om jag kommer iväg. 
 
en sen kväll ute på sjön med familjen och kusin Ida. 
 
kvällsmat nere vid hamnen en sommarkväll. 
 
 
Samma dag som vi skulle på Madonna, 2009. 15 år och rosa bh.
 
Hos våra släktingar som bor på världens finaste ö i Stockholms skärgård. 
 
 
 
Midsommar i stockholms skärgård:
 
 
 
Ocean road, Miami
 
 
 
 
 
 
mamma blev intervjuad av CBS News, haha, så hon har varit på Tv i USA. coolt ju
 
 
vi hoppar lite i tiden. thailand
 
 
 
rörigt men fint. Gillar hur jag levt en dröm i 19 år. Nu är verkligheten ikapp. 
 
 

så många gånger jag drömde om dig

Idag har jag haft noll tidsuppfattning. Jag har: varit sjuk, lagat mat, pluggat och sett på oth (blivit kär i Jake under tiden) och sedan inget mer, för plötsligt var det bara kväll. Inget minnesvärt med andra ord. Ändå skriver jag ut det på min blogg där det kommer stå skrivet i all framtid. 
 
Gårdagen var bra. Jag utnyttjade min sovmorgon innan jag åkte till skolan. Vi hade nästan inga lektioner så jag och Matilda hittade ett avlägset hörn och satt där hela dagen - så långt ifrån människor och alla sorters av civilisation man kan komma. Elin är ju i trysil och äcklar sig med sin pojkvän, men inte vi - för vi har inga. Så jävla tragiskt. Så jävla ensamt. 
 
Vi åt i alla fall tacos. två potioner 
När skolan var slut åkte vi hem till henne. Vi tog bilen till Netto (som ligger 200 meter ifrån hennes hus) och köpte choklad, sedan åkte vi tillbaka. Återigen tragiskt. Chokladen smälte vi sedan och åt doppad i bananer. Till vår tröst kom det en kille och gjorde oss sällskap - Christoffer. Han åt choklad och såg på film med oss.
 
 
När filmen var slut tog vi bilen till pizzerian, under tiden pizzan bakades gick vi till ica och köpte glass, chips, dipp och mer choklad+banener. (Fan, det slår mig aldrig förrän jag sitter här och skriver dessa inlägg dagen efter hur onyttiga vi faktiskt är). Stackars oss singlar. Skriver jag - och äter en chokladpralin. 
 
I alla fall, efter att vi käkat pizzan och det tog vi icakassen med allt gott i och åkte till Lisa. Två bilar hade vi, Mattis och Chrisse i den ena och jag i den andra, så vi bestämde oss för att tävla. De andra stod utanför mig på parkeringen och fick därför försprång eftersom de kom iväg före mig. Det finns två vägar mot vretstorp, en går igenom östansjö och den andra är motorvägen. Mattis och Christoffer åkte mot Askersund. HAHA LOSERS! 
 
När de kom fram till Lisa hade jag redan varit där i typ fem minuter och därmed hunnit blanda dippen. Ganska snabbt därefter installerade vi oss i Lisas säng och slog på mumford & sons musikdvd.
 
 
Mitt i dvd-n fick vi för oss att lösa svaret på en jävligt svår gåta:
 


Det krävde hundra pappersbitar som skulle representera enkronor samt fyra blivande studenters hjärnor. När gåtan var löst kände vi oss som nobelpristagare hela högen. Vi skrek och hurrade så högt att hennes mor kom in och undrade vad det var frågan om. HEHE, är man proffs så är man! 
 
 
Åkte därifrån runt halv ett. Jag var så trött att jag nästan svimmade, så sängen var skönare än någonsin när jag väl fick lägga mig i den! 
 
 

Teodicéproblemet

Jag bara hittade ett litet citat när jag satt och kollade runt på internet. Tyckte det var värt att publiceras här. 
 
"Antingen vill Gud utplåna det onda, men kan det inte. Eller så kan han det, men vill inte. Eller så varken kan eller vill han. Om han vill men inte kan är han maktlös, vilket går emot hans natur. Om han kan men inte vill är han ond, vilket också går emot hans natur. Om han varken vill eller kan är han både ond och svag och är alltså inte Gud. Men om han vill och kan, vilket är det enda som stämmer överens med vad han är, varifrån kommer då det onda och varför gör han inte slut på det?"
 
- Lactantius

Snart sååå


Japp

Hade nog världens bästa utgång igår. Minns knappt varför den var så bra men den bara var det! Christoffer, jag och Matilda startade hemma hos Matilda med att laga mat (kött, potatis, vitlökssmör, beasås och vin), asmysigt. Sedan satt vi och snackade, lyssna på musik och spelade lite gitarr. Mattis föräldrar skjutsade oss till tåget och resten av kvällen spenderades på strömpis, för-jävla-bra!!!! Kvällen avslutades hemma hos Matilda med en chipspåse, en beasås och en vitlök och örtsost, och så några kex. Sånt som man inte ska säga egentligen. Hennes föräldrar kom in och sjöng för henne imorgon eftersom det är hennes födelsedag, de passade även på att ta förnedrande bilder på oss där vi låg i varsin säng med rufsigt hår.

Idag ska vi till Christoffer och ha det mysigt. Yey

https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1461e087c34b950ade28.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1461e087c34b950ade28.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1477e087c34bad7110b6.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1477e087c34bad7110b6.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1477e087c34bab373ae2.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1477e087c34bab373ae2.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b148eddf2b335b65ba51c.jpg">https://cdn1.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b148eddf2b335b65ba51c.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1515e087c34bb369e544.jpg">https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b1515e087c34bb369e544.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b151d9606ee3cc0b5eba8.jpg">https://cdn3.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b151d9606ee3cc0b5eba8.jpg" class="image">

https://cdn2.cdnme.se/1244065/7-3/pic_513b16819606ee3cc529c5a9.jpg" class="image">


Good put a smile upon your face

Som planerat åkte jag in till Hallsberg, hämtade böcker och klev sedan in på gymmet. Men istället för att köra 20 min crosstr och 20 min löpband som jag tänkt, körde jag 35 min crosstrainer och 25 minuter löpband. Det gick hur bra som hellst! Kanske för att solstrålarna trängde in genom små glipor i rullgardinen eller för att jag hade på en live mumford & sons konsert från när de uppträdde på Glastonbury år 2011. Jag avslutade i alla fall med två minuters planka och kände mig jävligt nöjd. 
 
Sedan åkte jag hem och städade hela övervåningen, råkade damsuga upp mitt usb så jag fick sitta och gräva i damsugarpåsen en kvart, vilket även innebar att halva påsen hamnade på golvet igen, och den andra halvan i mina lungor. Jag ska aldrig mer damsuga upp ett usb. 
 
(varför finns det en reklam på radio som gör reklam för damsugarpåsar? hör bara den där förbannade rösten i huvudet nu.) 
 
När jag putsat mitt allra mestaste slog jag mig ner och inväntade gäster. Först rullade mormor och morfar in, sedan farmor och farfar, och till sist kom hela kusinskaran: Erik, Ida, Anna och Johan, med sig hade de även sina två hundar. Den ena är en valp och är lika söt som.. vet inte ens vad jag skajämföra med, men något skitsött i alla fall. 
 
Lekte med Annas iphone eftersom jag inte fått igång min än. Hittade en peptalk-app och det ska bli den första jag laddar hem. Guu så kuuul - som Maria Montazami hade sagt. 
 
En tårtbit och sju negerbollar senare säger jag nu godnatt!

7 Mars

Jag ligger i sängen och njuter av att vara ledig. Eller ledig och ledig, vi har eget arbete på alla våra lektioner idag och jag har valt att jobba hemifrån. Tänkte ta chansen sova ut ordentligt, och så vaknade jag klockan 07.00 och kunde inte somna om -.-
 
Så jag låg ett par timmar och stirrade på insidan av mina ögonlock i ett desperat försök att få ett par timmars sömn till, misslyckades dock. Så jag bestämde mig för att smsa Lisa, varpå hon ringde mig. Det var mysigt. Nästa mål denna dag är att gå upp och käka frukost och sedan åka iväg till Hallsberg för att gymma samt hämta böcker som jag behöver för att kunna plugga denna långhelg (är ledig torsdag, fredag, lördag, söndag och måndag). 
 
Ikväll kommer det gäster för att fira mig trots att jag fyllde igår. Jag hade nämligen inte möjlighet att ta emot några gäster igår. Så här såg min födelsedag ut: 
 
Min familj kom in och sjöng för mig på sängen och gav mig paket. ÄNTLIGEN är jag också ägare utav en Iphone! Wihiii, 5an! Fick även ett gymkort eftersom mitt gick ut på min födelsedag. Min familj tycker säkert att jag är tjock... Efter att jag sagt tack typ tusen gånger åkte jag iväg till skolan. 

Klockan 08.30 blev de elever som ville upphämtade av bussar för att åka in till örebros universitet och där gå på en massa föreläsningar. Jag, Matilda och Dina gick på en (socionom). Sedan hade vi (tjejerna utan framtidsplaner) fått nog av att lyssna på sånt som hade med plugg att göra. Så vi åkte in till Örebro centrum för att dränka vår framtidsångest på Mc'Donalds. Lite mättare och lite gladare klev vi sedan in på Brud-specialisten för att undersöka alternativa balklänningar, det var hur kul som helst!! Expediten plockade fram en massa fina i alla olika modeller och färger, jag fastnade för två väldigt stilrena och enkla men såååååå fina, så jag köpte båda två. Näh jag skoja. 
 
När vi provat färdigt gick vi vidare mot affärerna. Jag sa till Matilda att jag ska inte köpa någonting, jag följer bara med som smakråd åt dig. Efter första affären kom jag ut med en vit stickad tröja. Efter nästa affär kom jag ut med ett par jeans. Sedan sa jag till Matilda "stoppa mig om jag är påväg att köpa något mer nu". Inne på Gina hittade jag sedan en jacka och matilda säger "Du skulle faktiskt inte köpa något mer nu.... fast det är ju faktiskt din födelsedag." Så, gissa om jag köpte den. Väl inne på sista affären ber jag Matilda återigen att stoppa mig om jag var påväg att köpa något, då hittar jag en vinröd asfin spetströja och bestämmer mig för att prova den, för prova kostar ju inte? Matilda får se den på och säger "du skulle inte köpa något mer nu!! Men man behöver faktiskt en vinröd spetströja ibland..." SÅ, fyra plagg rikare och många hundralappar fattigare satte jag mig sedan och åkte hem. Tack för stödet Matilda, verkligen. 
 
Som tröst bjöd hon mig på fika. Underbara tjej! 
 
När vi kom hem till mig hade mamma lagat Tacopaj, f ö r j ä v l a g o d v a r d e n ! 
Vi hann inte så mycket mer än att äta, för sedan skulle vi in till EFS Kyrkan och berätta om vårt vita knuten projekt för en tonårsgrupp. Det var jag, Matilda, Tea, Markus och Lasse. Jättekul att få träffa dem igen! 
 
När jag kom hem var klockan halv tio så det fanns inte så mycket kvar utav dagen. THANKS alla som var med och gjorde min 19årsdag till den bästa!!

RSS 2.0