Spanien - Dag 4

Sista dagen. Vi solade bara hela dagen tills klockan sex då vi drog till flygplatsen!
HAHA


Back in Sweeden

imorn är det fredag

Om ni inte läste förra inlägget för att det var för långt så är ni lata, ni måste läsa det! För det är en sann historia och så jävla hemsk, fast det där är ju bara en lite del av boken. Men jaja läs!

Sov ju hos Diana natt, fett vad mysigt det var.. vi fick världens skratt attack när vi höll på att somna så vi kunde inte ligga stilla för vi skratta så mycket haha. VET NI, både jag och fanny fick hår i våran mat igår i skolan, jag  kan säga att vi bara reste oss och gick på en gång, höll på att spy. sen skulle vi köpa mackor i kafeterian och självklart var dom gårdagens och vidriga, ingen lyckodag,.... så har vi skämtat as mycket om det. sen idag tog jag upp en påse nötter och skulle bjuda fanny, tro fan att diana har sattit en tofs runt påsen med en liten hårtuss i hahaha.

Hahaha fanny igår
"varför måste ni alltid förstöra min matlust???????"


sida 174

Jag tog trapporna upp med två steg i taget. Han stod lutad mot min ytterdörr. Jag såg honom för sent.
- Nej, skrek jag när han slet tag i mitt hår och vred om min högra arm.
- Nu du, din jävla hora, väste han.
Jag tappade lägenhetsnycklarna jag haft i högerhanden. Den landade på stengolvet med en skräll.
- Hjälp! skrek jag i panik.
Han släppte min hand, böjde sig snabbt och tog upp nyckelknippan. Mitt huvud följde med i rörelsen, jag tappade balansen. Höften slog i golvet, min knälånga kjol åkte upp.
- Hjälp mig någon!
Med ett raskt grepp låste han upp lägenhetesdörren. Nycklarna stoppade han i fickan. Hans andra hand var fortfarande intrasslad i mitt hår. Jag halvlåg på stengolvet, borrade in mina naglar, försökte klasa honom. Han sparkade mig i ryggen.
- Sluta, jävla kratta!
Han tog tag i min högra arm och slet in mig i lägenheten. Jag skrek det värsta jag kunde, hoppades att någon skulle höra mig. Men klockan var inte ens tolv på dagen, de fleste i huset måste vara på jobbet.
- Han slåt ihjäl mig! skrek jag.

Med benen försökte jag förhindra att han fick in mig i hallen. Han sparkade mig på låren, på smalbenen, på fötterna med sina tunga boots. Så slog han igen dörren med ett brak. Vi var ensamma. Hans ögon brann. Jag låg på hallgolvet. Min kjol hade åkt upp till midjan, knappen i kavajen hade slitits bort.
- Du ditt lilla förbannade luder, sa han.
- Varför är du så arg? försökte jag, men det var lönlöst.
- Håll käften! skrek han och sparkade mig i sidan. Jag hörde revbenen knäckas. Det lät som när man bryter glasspinnar. Smärtan var vit.
- Tror du, sa han, tror du att jag skulle tveka att ta livet av dig din jävla hynda?
Jag svarade inte. Jag låg stilla på golvet. Smärtan brände. Han satte sig ner på en stol i hallen och suckade.
- Min dotter ska inte gå på dagis, sa han. Min dotter ska aldrig tas om hand av statliga vårdare. Hon ska uppfostras av sin mamma.
Jag sa inget. Vad skulle jag säga? Att personalen inte var statligt anställt, utan kommunalt?
- Jag ska försörja er, sa han. Jag ska hålla er med mat och kläder. Jag drog efter andan. Det gjorde fruktansvärt ont.
- Hur då? flämtade jag. Med att stjäla tv-apparater?
Han drog upp mig på fötter. Jag hörde mig själv kvida av smärtan i högra sidan. Högra sidan kändes obrukbar. Jag höjde vänstra för att skydda huvudet. Det hjälpte inte. Slaget träffade under käken på högra sida. Käken trasades sönder på insidan, en kindtand släppte. Jag gled ner längst väggen, hamnade på golvet igen. Det blödde ur min mun.Jag spottade ut tanden. Den var halv. Jag började bli omtöckad av smärtan.
- Du ska inte tro, sa han, att du skulle vara den första jag tar livet av. 
Han trampade på min hand.
- Jag var i Sabra, sa han. I Chatila också, men mest i Sabra. Han drog upp mig och lutade mig mot hörnet tiill badrummet. Hans brinnande ögon såg in i mina. Jag lyckades inte hålla blicken stadig. Men namnen på de palestinska lägren utanför Beirut kände jag igen, namnen som fått laddning som Song My i Vietnamn: soldatens slakt av kvinnor och barn.

- Det var en torsdagskväll i september, sa han. Israeliterna hade spärrat av lägren i flera dagar. De satt tiotusentals människor där inne. De var skiträdda.
Han skrattade lite.
- Judarna satt uppe på höjderna runt omkring när vi fick orden att gå in. De hade alla vapen de ville för att hindra oss om de ville, men de ville inte. Fattar du? Det var en jävla het kväll. De hade gömt sig nere i skyddsrummen. De måste ha varit hundra grader där nere.
De hade stora, jävla skyddsrum. I de första skyddsrummet vi tömmde satt nästan 300 personer. Vi sköt nästan allihopa. Han satte sig på min hallbyra. Jag började må illa.
- En del ungar försökte komma undan. Vi sköt dem i ryggen när de sprang. En familj hittade vi på en bakgård. Kvinnan hade hängt tvätt. De vuxna skar vi halsarna av. Barnen sköt vi i skallen. På babyn med blöja försvann  hela skallen. Jag kände att jag behövde kräkas. Han skrattade lite.
- Det fanns en hel del fina horor där också, många var väldigt små. Vi sprätta upp dem med våra kukar.
Synd att använda kniv där, när man har andra vapen. Han reste sig, ögonen lyste och brann. Plötsligt föddes en annan rädsla i mitt mellagärde, en rädsla jag inte känt förr.
- De var små och trånga, de skrek som små grisar. Sa han och började andas tungt.
- Nej, sa jag och försökte dra ner kjolen. Han slog mig på högra kinden. Huden sprack. Han tog tag i mina ben och drog i mig så jag blev liggande på golvet. Huvudet slog i med en smäll. Han pressade i sär mina ben med sitt knä.
- Snälla! grät jag.
- De bönade och bad, precis som du, flinade han.
Med ett enda raskt tag slet han sönder mina trosor och strumpbyxor. Jag låg alldelses stilla medan han våldtog mig. Han var tung. Smärtan i mina revben var enorm. Det är snart över, tänkte jag och kände hur medvetandet var påväg att försvinna.

Det var några sidor ur boken jag läser nu, Liza Marklund - Gömda. Den är verklighetsbaserad, en jävligt hemsk bok som handlar om Maria Erikssons liv

Mitt liv är nog inte så jävla hemskt ändå

ensamble "the random name!"


Slaggar över här

Idag vare en vanlig dag i skolan typ, typ extra roligt eftersom vi hade körsång och ensambel. Lite stressad bara över alla läxr vi har, därför blir det att jag inte får någonting gjort.

Efter skolan hann jag bara vara hemma en halvtimma innan jag var tvungen att åka till Diana. Mohammed och Alhamsa var redan här. Självklart satte jag mig på fel buss som inte åkte in i Skyllberg, så jag gick av i Lerbäck så mötte dom mig halvvägs på hojjarna. Sen har vi bara varit hemma hos Diana i hennes supermysiga stuga och bara snackat. Nu har dom åkt och vi kollar på Idol, tjo
Diddi

Nu sitter jag i datasalen och ska skriva en uppsats om något, valfritt. Och jag har sån dålig fantasi så jag tänker skriva om något helt random och ointressant. typ... vet inte

Jag tycker att alla ska läsa Dianas blogg, HÄR hittar ni till den :)


Spanien - Dag 3

Har faktiskt inte alls många bilder från dag 3 eftersom att vi var på marknad nästan hela dagen och så, jag orkade inte fotografera då. Efter marknaden fick mamma idén att vi skulle gå tillbaka till huset, det var ju en bit men riktigt kul, sjukt fin utsikt var det, aaa ni får se


morgon promenad igen


ida at the market


on our way home


brant backe you KNOW


sen hittade vi knappt hem så mormor och mamma stannade en bil å ba.... donde estamos???? lost
utsikten. älskar att alla hus i spanien är bygda i betång... eller nått


haha jag kramade mammsen. hon ba "ida ta kort, det här händer typ... aldrig"


mat... såklart

här är vad jag köpte med mig hem
och de här väskorna, eller den med blommor på är min, den andra är Idas


och den här tröjan, inte så snygg haha men endå, den kosta 40 kr lixom haha
hjärtatokej, det är tydligen fler som inte tror på att vi har gjort det där hjärtat på stranden. så här kommer ett bevis när tilloch med ida är med på bilden, fast det är ju inte samma hjärta utan vi gjorde ett nytt. aja tro vad ni villl skitsamma egentligen :)


stressad

åh, fan vad rolig dag, jag ville aldrig att den skulle ta slut. våra lektioner slutade 13.40 men jag och diddi stannade kvar ända till 15.35 endå haha, vi satte oss i kafeterian med mohammed och fadi och snackade lite, sen kom även john och axel :) var med dom tills det blev dags att gå ombord på bussen

just nu ligger jag i sängen och bara tänker, jag blir lite stressad när jag kommer på allt vi har framför oss (provn och så).. därför måste jag bara räkna upp allt

Naturkunskaps läxa
Samhäll, skriva en artikel
Svenska, göra redovisning om vad vi vill
Historia prov
Matte prov
Svenska prov, antikens greklans!!!!! -.-

fan var det bara det? aja ;) hårt att va samhällsvetenskapare, fan va smart de låterSamhälls kunskap

sitter i en liten datasal med erik, fadi, john och kristoffer men vi har slutat nu så dom lyssnar bara på arabmusik och bjuder mig på snus.... haha vågar jag? aaaa idag fyller ju min mamma så det betyder att släkten kommer över på lite middag och fika ikväll. mysigt, hejdå :)

Grattis Mamma


Spanien - Dag 2

andra dagen startade jag och ida med en morgon promenad med totte, sen drog vi ner till stranden, där solade vi och gick även på marknad som var på en gata precis vid stranden. Här är bilderna
The beach of Alicante
Min fina kusin!


Ida igen :)
och diddi tror inte på att det är jag som tagit den här bilden, men de äre. bra då vet alla :)


mum, beach walk

Idag och jag. ♥


Ida
wihooo, Me love Spain!
Ida


haha käk. så kommer en jäkla säljare och lurar på mormor ett guldarmband. han började på 1000 kr och slutade
på 150 HAHA tillslut sa mormor "nemen nu fan köper jag det så kan han ge sig av sen"


mormor ♥

vid 4 kom gunnar och hämtade oss för att åka hem till huset :)


tillbaka till huset. lite kortspel i solen :)
gunnar gör kvällsmat


kvällspromenad :) Bilder från Dag 3 kommer imorgon!


ett år räcker inte

jag vet inte vad det är med mig, idag har jag varit på bättre humör än någonsin typ. det skrämmer mig nästan, att ena dagen vara så nere att man inte orkar göra någonting, och nästa dag är man såhär översprallig och superlycklig, jag fattar inte vad det är med mig. men jag antar att det är skolan som gör mig glad, jag är så jävla nöjd att jag valde allé.

här är lite av vad som hänt idag

- vi har haft engelska prov
- john friade till mig
- jag gifte mig med erik
- haft musik lektion
- erik och john uppträdde för mig, fiffi och diddi med låten Om du lämnade mig nu
- tjejerna och jag har fjantat oss jävligt mycket
- fanny och jag åkte till örebro efter skolan.
vi köpte några ringar, lite smink och fem hamburgare.... HAHA♥


john raring friar


fiffi och erik :)


men ååååå vad söta!

♥ ♥ ♥
Lots of love from me to all of you

Spanien - Dag 1

Tänkte lägga in bilderna från spanien, men för att det inte ska bli typ tusen bilder på en gång så lägger jag inte in alla på en gång. Vi börjar med Dag 1 (tisdagen). här kommer dom

och för att ni inte ska undra. jag var där med min mamma, mormor och kusin Ida. Så bodde vi hos Britt-Marie (mormors syster) och Gunnar


påväg ombord på planet
as skönt att bara köra med handbagage, slippa stå i kö för in och ut checkningar :) sen hämtade gunnar oss på flygplatsen. Gunnar är då mormors systers man, som vi bodde hos


haha det första vi gjorde när vi kom fram till husen på kvällen va att hoppa i poolen


kusin♥

första dagen var vi bara hemma på deras gård
solade och badade i deras pool :) 35 grader och stekhett vare
Ida och deras hund, Totte


deras underbara gård!
mi abuela


mi madre


bacardi
härlig bild på mamma


jag, gunnar och ida


baaaaad


mormor fixar med maten och det


gott


mammi


såhär såg huset ut utanför murarna


gatan utanför
Ida and me!


seeeen så tvättade vi gunnars bil :) visar nog inte mer bilder från de haha


Ida och jag tog eftermiddags promenad med Totte hhehihihu


Ida, sjukt fin bild!!!


Imorn kommer bilderna från Dag 2 :)bye spain

kändes lite surt att packa in väskorna i bilen och åka iväg mot flygplatsen igårkväll när det var klarblå himmel och 35 grader. har haft en topppppenvecka! massa bilder kommer.... bjussar på den här sålänge

mot spanien

godmorgon. nu är nästan allt färdig packat, senare drar vi mot västerås och flyger därifrån vidare till spanien. men det blir bara en kort tripp, är hemma redan på fredag igen haha.. alla har en bra vecka nu, puss
Bild från fredags :)


vinterbilder

  


morfarjag förstår mig inte på människor som sover länge. imorse låg jag vaken i säkert en timma och väntade på att lovisa skulle vakna, när hon väl gjorde det käkade vi frukost, sen ville hon sova mer -.- haha! så jag slog igång datorn och gjorde om min blogg lite, kollade på tv och snackade med hennes mor som storstädade huset. efter några timmar när lovisa vaknade igen var det dags för mig att åka till morfar för att fira honom

mormor och morfar bjöd som vanligt på gooood mat och tårta. sen fick jag ju träffa mina kusiner också, fick lite hårmassage av anna så jag somnade, hahah. nu är jag hemma och packar, leaving tomorrow


godnatt

lovisa ligger och sover, själv har jag legat och kollat på oc eftersom jag tog med mig min dator hit till henne. men just nu ligger jag och lyssnar på fiffi-halo hihi, och värmer mig på batteriet till datorn för jag fruuuuser lite. blir väl att släpa med mig lovisa upp till sängen och sova, godnatt!


lovisakväll

ikväll blev det en lovisakväll, vi har varit hemma hos henne hela kvällen. förut fick vi för oss att baka en hallonpaj, så vi gick till ica två gånger för första gången glömde vi köpa havregryn -.- hahacrusingpuss


fredags myset

Igår när jag kom hem från skolan var det bara att packa ner tandborsten i väskan och sätta sig på bussen till kumla med Diana. Men det var en timmas väntetid i hallsberg så vi träffade Mohammed en stund, haha as kul var det! när vi kom fram till kumla mötte Fanny upp oss vid hållplatsen, sen gick vi hem till henne och hade världens myskväll. Käkade hemma lagad pizza, kollade idol, var i hennes hemma studio, snackade och skrattade som fan.

Imorse kramades vi ordentligt innan vi åkte hem för nu kommer jag inte träffa dom på hela nästa vecka, åååå kommer sakna mina Diddi och Fiffi♥ HAHA

Det verkar som att bilderna inte går att ladda in på bloggen just nu, segt. Så jag lägger in den här filmen istället som jag filmade på fanny igår, hon är så sjukt bra♥


fredag

ska iväg till skolan,kuuuuul! har längtat efter den här dagen


Imorn är det freeeeedag! :D:D

idag har det varit en jobbig men rolig skoldag, roligast var på ensamblen (man sjunger och spelar i grupp) för då fick vi spela upp låten som vi jobbat med i några veckor för alla ettor. fyfan vad kul det är att gå estet, speciellt med dom vännerna man skaffat sig och lärarna man har. ♥Im happy!

den här bilden snodde jag från diddi (HAHA), det är fanny precis innan hennes grupp ska redovisa deras låt. rooockig brudpluggar

just nu pluggar jag satan,  därför får det bli en bild på tw... hehe?


Massa kul

åh.. ligger i min säng och bara är så himla glad (trots att jag lyssnar på världens sorgligaste låt haha), har massvis av roligt att se fram emot nu :) snart blire väl snart att sova, ny dag imorgon ! :Dhaha lite kul att alla i klassen har världens träningsvärk sedan idrotten i fredags, . haha Diana för söt när hon gick och staplade sig fram :D <3


SP1 Bäst


something pretty

idag har jag bara gjort massa bra saker. först vaknade jag upp hemma hos denise som jag sällan umgås med, så det var jättemysigt. jag väckte henne redan vid nio för jag kunde inte sova, så då fick hon sätta på en film till mej hehee♥

sen åkte jag hem därifrån och gjorde klart en läxa/redovisning. efter det åkte jag till lovisa som stod och lagade pannkakor, så det bjöd hon mig på :) sen slappade vi och snackade tills hon blev tvungen att dra till karlstad

när jag kom hem tog jag en joggingtur på en timma och tog en lång skön duch. efter det la jag mig och la 33 sidor av boken jag ska göra redovisning på, så nu kan jag bara ta det lugnt dom här timmarna som är kvar av dygnet


höööhö lite lila dääär


mumms

sitter och jobbar på våran redovisning om människans utveckling... har ni sett den här mannen som hittades år 1991. han låg infryst i isen med kläder,väska, matsäck och fortfarande skinn på sig. han hade bara legat där sedan 3300 f.kr :) :) :)

Ötzi - mer bilder


jag är hos dddddenise :)

 


SP1B

vi hade skolfotografering idag, efter idrotten så man kände sig ju inte sådär skitsnygg.. här kommer lite bilder på min ssssssssöta klass!♥ varning för suddiga bilder


matilda nörden:)


fadi och john


linda jag och elin!♥


nu äre så att jag blundar på alla bilder med blixt.. lite pinsamt
tea och jag :)


tjejjjjjor


tea sötis!
faaanny sweetie :)HAHA söta


haha erik!!


john erik christoffer


tean:)


SP1B
haha ful bild men jaja


haha sovarNjosefin matilda tea elin linda fanny


träna nu

har haft typ två timmars ensambel (eller hurfan de stavas) idag, det är alltså när man spelar och sjunger i gruupp, aaaaaasa kul. nu ska jag snart dra på fotbollsträning, sen direkt efter ska jag till sjöängshallen och gå på core med mathilda johansson. haha behövs nog efter alla lakrisklubbor jag käkar i skolan

Alla lyssnar på den här videon, de är Fanny i min klass :) fettbra!Estet dag

idag har vi inte haft en ända lektion, för esteterna i trean hade fixat en dag för alla oss esteter i ettan, tvåan och trean där vi fick bara leka massa lekar och lära känna varandra, skitkul att umgås med bara massa musikälskare.. sen fick vi ju skitsnygga väskor också som är perfekta att bära med sig datorn eller skolböckerna i. vi slutade jättetidigt, så jag, fanny och diana stannade kvar och räknade lite matteee... ♥ flitigt

när jag kom hem åkte jag till mormor och morfar som bjussade på mat, efter det blev det yoga och dans med askersunds musikskola, vi är några tjejer som ska få göra det varje onsdag.. as skönt och kul :) blev även en joggingrunda på 45 min när jag kom hem, sköööööööönt :) nu väntar jag på att idol ska börja


lovisa♥

jag vill inget hellre än att träffa min bästavän just nu, jag saknar dig så!


min älskling gifte sig i somras


JAG ÄR FÖRBANNAD

fyfan!!! här har man suttit i snart 40 minuter och jobbat på en powerpoint presentation, det är fan inte så jävla lätt att få allt att fungera... men nu hade jag fått det, och rätt som det är ba stängs arbetet ner och det kommer upp en ruta om att ett problem upppstod. nu går det inte att hitta min lilla presentation igen, fyfan vad sur!!!!! bara att börja om


haha bild från cruuuusingen


åka bort några dagar

skönt, mamma har bokat en liten spanien resa om två veckor med mormor och Ida, kommer bara vara borta några dagar men det är ändå skönt ju :)
 


fotboll

kom just hem efter ännu en förlorad match, mer om det skriver jag nog inte. jag ska försöka plugga lite på redovisningen, eller kanske samhällsprovet, eller våra två musikläxor, eller kanske läsa boken som vi ska göra redovisning om. Ja vi har ju fått lite läxor...
bild från förra årets sista match


karlstad

hemma igen efter två dagar hos min bästavän i karlstad. cecilia och jag tog bussen dit igår, fick åka gratis för våra kort funkade inte på den bussen, så de va ju asbra typ :)

lovisa mötte oss på buss stationen och då blev det såklart fika på en gång.. sen köpte vi med oss käk hem och lagade den medan vi kollade på fotbollen, riktigt mys. vi var alla aströtta, jag vaknade mitt i natten av att tv'n fortfarande var på och att jag och lovisa låg i soffan och sov på varandra typ haha

imorse vaknade vi tidigt, cecilia åkte hem efter frukosten men jag och lovisa stannade kvar och gick i lite affärer å käka och så. men vi blev rättså fattiga typ på en gång så,kul iallafall♥köpte den här läckra ringen


visste ni att....

Lovisa har en blogg, japp det är sant!  men tyvärr är det bara jag som får läsa den haha.. :D pusssss påna, just nu sitter vi på bussen hem från karlstad, det är fritt internett på bussen så aaI Karlstad

sitter hemma hos lovisa i hennes finfina lägenhet

pusss

Lära känna varandra dag

lite härliga bilder från idagtipspromenad


tjejernafadi


haha bjuder på stekbildjag, tea och fadi


fadi och kristoffer :)

Fanny och Tea :)


teamet


haha fadikorvgrillning


tea,elin och edvin


sen blev det brännbollsmatch, esteter mot specialidrottarae. gissa om idrottsklassen vann xD


Matilda och Erik krigar!


Miran efter en homerun


blev en fika med Tw innan vi tog bussen hem! :)

sommarens sista kväll, här kommer bilderna!

:(

 jäklar vad sköna onsdagar vi har :) när jag kom hem idag fick jessica hjälpa mig att räkna matte, för jag har inte förstått så mycket men nu så.. efter det tog jag mig en joggingtur, och nu har jag just kollat lite oc. ska snart käka med mi familia och sen tv hela kvälllen.   puss

FAN VAD LEDSEN MAN BLIR NÄR MAN RÅKAR RADERA WEBCAMERAN

RSS 2.0